tisdag 1 april 2008

Blodprov!


Idag har vi varit hos veterinären. Fritziepitzie var på så gott humör i morse när han fick frukost. Han låg i sitt älskade fönster och slappade i morgonsolen. Han hoppade in i transportburen, glad i hågen. En utflykt! ... tänkte Pitzie.
Hos veterinären vad han helcool som han brukar. Han älskar vår veterinär och han brukar alltid få godis av personalen som har honom som favvopatient. Han blev nog lite förskräckt när han insåg att det var tråkigheter på gång.
Rakapparaten var inte alls läskig, och han sträckte vackert fram sitt lilla ben, men när det skulle stickas i benet var det inte lika kul.
Han blev jätteledsen, så vi beslutade att sedera honom. Han reagerade jättestarkt och kräktes och blev helt vit om de annars rosa öronen. Blodtrycket sjönk så lågt att det krävdes jättemånga stick för att få ihop blod till två rör. Både halsen, frambenen och ena bakbenet fick sig en ocharmig rakning. Fritz var inte glad!
Pitzies testickelstatus var i alla fall normal, och blod blev det, så nu är vi hemma och Pitzie ska få vara med och hacka BARF i kväll, så då blir han nog glad igen
En tuff dag för Pitzie minst sagt! Vi hoppas att pälsen växer ut till utställningen i örebro 7-8 juni!

Inga kommentarer: